Formule 1 coureurs

boeken De top-10 van formule 1 coureurs is opgebouwd uit de beste of meest opvallende coureurs die in de hoogste klasse van de formule 1 hebben meegereden. Omdat de formule 1 als hoogst haalbare klasse in de racerij wordt gezien, kunnen we spreken van de allerbeste race rijders op onze planeet. En hoewel de formule 1, zeker tegenwoordig, vooral draait op de techniek van de auto's en het geld wat daar voor nodig is, hebben we geprobeerd de beste coureurs in de top 10 lijst op te nemen.

Inmiddels is natuurlijk onze eigen Max Verstappen het belangrijkste talent wat aan de deur klopt van de gevestigde orde, maar vergeet ook zijn teamgenoot Carlos Sainz jr. Vanwege de actieve carriere van een aantal coureus hebben deze personen uiteraard da kans om tot de echte grootheden te gaan behoren. De toekomst zal dit allemaal moeten uitwijzen.

 

 

DE coureur TOP 10:

     
 

10

Mika Hakkinen Goede coureur, won 2 wereldtitels maar stond vaker in de schaduw van Schumacher.  
 

9

Carlos Sainz jr. Als Max Verstappen echt zo goed is en wordt als men verwacht, dan is Carlos in zijn voetsporen toch straks ook misschien wel van wereldtop niveau.  
 

8

Max Verstappen Wordt genoemd als een nieuwe mega-talent, met mogelijk een mix van de kwaliteiten van zowel van Schumacher als die van Senna.  
 

7

Alain Prost Won veel grandprixs en wereldtitels. Was de belangrijkste rivaal van Aryton Senna.  
 

6

Fernando Alonso Was een toptalent vanaf de dag dat hij de f1 binnenkwam. Won tot op heden 'maar' 2 wereldtitels.  
 

5

Lewis Hamilton Inmiddels 3 wereldtitels behaald en zeker zeer snel. Maar wel met Mercedes mateiaal wat ver boven de concurentie uitsteeg bij zijn laatste 2 titels.  
 

4

Sebastian Vettel Top f1 coureur, met 4 wereldtitels met Red Bull in 2010, 2011, 2012 emn 2013. Rijdt inmiddels bij Ferrari.  
 

3

Juan Manuel Fangio Uit de oude tijd, legendarisch 5 voudig wereldkampioen.  
 

2

Michael Schumacher Was de beste in zijn tijdperk, won 7 wereldtitels en is statischtisch de meest succesvolle coureur.  
 

 

     
 

1

Aryton Senna De beste coureur volgens onze top 10. Meeste talent, ook zonder de beste auto. Helaas te vroeg overleden op het circuit in 1994.  
     

 

Max Verstappen bij beste formule 1 coureurs

In de lijst van top coureus staan namen van wereldtitel houders en grandprix winnaars. Soms is het lastig om het juiste onderscheidt te maken tussen talent en overwinningen, omdat de kwaliteit van de auto een belangrijke rol speelt. Namen als Jackie Steward, Jack Brabham, Graham Hill en misschien zelfs zijn zoon Damon Hill hadden in de lijst kunnen staan. Ook Nelson Piquet en Niki Lauda zijn uit de lijst verdwenen en hebben plaats gemaakt voor de vele teitels van anderen en een paar jeugdige talenten, waaronder Max Verstappen. Je zou bijna ook ruwe talenten uit het verleden vergeten als Giancarlo Fichichella en Jarno Trulli, die toch, bij deze, ook wel een vermelding ebben verdiend.

Specifiek gerelateerde onderwerpen met deze pagina zijn de top tien lijsten van: auto's en films.

Kijk gerust nog even verder, of ga terug naar de hoofdpagina met alle top 10 lijsten.


 

home contact links